Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

18 mei: Bodemchallenge; Bodemverzilting en circulair watergebruik

18 mei 2018 @08:30 - 17:00

Op vrijdag 18 mei staat er een nieuwe activiteit vanuit de samenwerking tussen Aeres Hogeschool te Dronten, KOBO-HO (Kennis- en onderwijscentrum bodem en ondergrond voor het hoger onderwijs) en JongSTRONG op het programma. Deze activiteit is bedoeld om meer aandacht te genereren voor bodemverzilting en kennis te delen over circulair watergebruik.

“Verzilting zorgt in Nederland voor steeds meer problemen. Door het veranderende klimaat stijgt de zeespiegel. Door een groter neerslagtekort in de zomer neemt de zoutwaterdruk toe. De beschikbaarheid van zoet water wordt een regionaal knelpunt voor alle bodemgebruikers. Verzilting zorgt voor directe schade aan de gewasopbrengst en -kwaliteit en indirecte schade door verandering van de bodemkwaliteit. Agrarische ondernemers in de kustregio’s dienen hun bedrijfsvoering hier op aan te passen, al zijn zij zich daarvan lang niet altijd bewust. Overheden willen graag een grotere impact realiseren door slimme oplossingen.”

Om informatie op te doen en te delen; houd deze datum daarom alvast geblokt in je agenda!

Meer informatie en de mogelijkheid om je voor de Bodemchallenge, dan wel voor de rondleiding in te schrijven die op deze dag plaatsvinden is te vinden op: https://www.aereshogeschool.nl/kennisdagbodem

Gegevens

Datum:
18 mei 2018
Tijd:
08:30 - 17:00

Locatie

Aeres Hogeschool Dronten
De Drieslag 4
Dronten, Nederland

Organisator

Job de Pater
Telefoon:
0611456227
E-mail:
job.depater@nmi-agro.nl